2022.05.25 22:22

Kártevők a kertben

Kártevők a kertben

KÁRTEVŐK A KERTBEN

Nagyon sokféle kerti kártevő létezik, beleértve, de nem kizárólagosan, rovarokat, gyomokat, penészgombákat, gombákat és néhány állatot. Míg egyes kártevők tolerálhatók, például a gyomok, más kártevők súlyos károkat okozhatnak, és azonnali cselekvést igényelnek. Az emberek többsége úgy gondolja, hogy a kártevő invázió helyi felszámolása megoldja a problémát, de a kiváltó ok általában a házat körülvevő udvarban és kertben keresendő.

Alapvető ellenőrzési intézkedések

A gondozott pázsit és kert nagyban hozzájárul a kártevők és betegségek elleni védekezéshez. Sajnos néha a pázsitjának és kertjének segítségre van szüksége a gyomok, rovarok és betegségek kiirtásához. Az alábbiakban néhány értékes útmutató található, amelyek segítenek az udvar védelmében;

 • A kora reggeli öntözés javasolt, ha kevesebb a csapadék
 • A rovarok jól érzik magukat a magas fűben, ezért a legjobb, ha a fű magassága mindig 2,5 cm körül van.
 • A fűnyíró pengéit tartsa élesen, hogy csökkentse a fűre nehezedő károkat, amelyek betegségek általi szennyeződést okozhatnak
 • A rendszeres trágyázás és öntözés mindig okos választás
 • Éves talajvizsgálat elvégzése is lehetséges
 • Távolítsa el az elhalt lombozatot, a lehullott leveleket és más véletlenszerű pázsittörmeléket, hogy megakadályozza a rovarok fészek rakását és tojásrakását
 • Szabaduljon meg minden álló víztől, mivel ez vonzza a rovarokat
 • Tartsa tisztán az ereszcsatornákat, különben a kártevők táptalajként hasznosítják őket
 • A hangyák inváziójának megakadályozása érdekében távolítson el minden élelmiszerforrást otthona körül, például a lehullott gyümölcsöket, a szemeteszsákokat és az állateledelt.

 

Gyomok

A legjobb eredmény elérése érdekében a gyomokat még fiatal és növekvő állapotban javasolt kiásni, ha túl sokáig hagyja a földben, évente újjászületik.

Rovarok

A természetben mindig lesznek kerti kártevők, amelyek megrágják a növényeket, bármit is csinál. Ennek ellenére nem minden kártevő okozta kár elég jelentős ahhoz, hogy cselekvésre ösztönözzön. Még a legrátermettebb kertek is találkoznak időnként poloskákkal, mégis lenyűgöző termést hoznak. Kertészként mindannyiunknak meg kell fontolnia a kártevők zűrzavarának mértékét, amelyet készek vagyunk elviselni.

A kártevők minden kert szokásos részét képezik. Jönnek-mennek az évszakokkal. A leggyakoribb kerti kártevők a csigák, a levéltetvek. Az egészséges kertekben madarak, békák és gyíkok, valamint hasznos ragadozó és parazita rovarok tartják kordában őket.

Az egészséges kert megőrzésének legjobb módja a gyakori kártevők azonosításának megtanulása.

Penész és gombák 

Ha növényi betegségben szenved, mint például gomba, penész, vagy baktérium akkor segítségre van szüksége. Ezek mind gyakori növényi betegségek. A betegségeket rovarok, spórák, talaj vagy törmelék terjeszthetik. A kerti felszerelések is átvihetik a betegségeket egyik növényről a másikra. A betegségek növényekben való terjedésének csökkentése legjobban két egyszerű, de rendkívül fontos dolog megtételével valósítható meg;

 1. Az edények és kerti szerszámok alapos tisztításával minden használat után fehérítővel vagy ecettel. Ügyeljen arra, hogy alaposan öblítse le.
 2. És a beteg növényrészek vagy az egész növény azonnali eltávolításával. Jobb megijedni, ezért, ha eltávolítja az egész növényt, megmentheti a kert többi részét a szennyeződéstől.

 

Van a pont azonban, ahol már nem elég eltávolítani egy – egy levelet vagy növényt, esetleg a levéltetvesedés annyira elszaporodott, hogy kémiai anyagokkal történő permetezésre van szükség.

Hiába van tele az internet különféle javaslatokkal, hogy mit és mivel azt hogyan…

Fogadják meg tanácsunkat, minden ilyen esetben vegyék fel a kapcsolatot szakértő kollégáinkkal, akik készséggel állnak rendelkezésükre tanácsaikkal.


 

Einhell GE-WS 18/150 LI AKKUS PERMETEZŐ

52.241.-Ft  44.990.- Ft (Raktáron)